Artiklar

Artiklar – Handanalys Poker: När ett ”skrämselkort” underlättar ditt beslut.

 

Dagens session slutade 3 inköp upp. Det jag kommer ihåg var speciellt en intressant hand som jag valt att analysera och försöka förklara min tankegång i. Fler artiklar kommer senare.

Killen som handen utspelar sig mot har valt att inte gå ut med sitt riktiga namn så jag har valt att kalla honom för Carl-Anton i Vitabergen (CAV).  Jag och CAV har en lång historik bakom oss. Innan handen utspelar sig har jag i dag plockat CAV på 3 inköp. Nu till handen (trumvirvel)

artiklar rakebackDet foldas fram till CAV som slår upp på knappen. Jag 3betar K♠T♠. Han tar syn. Båda sitter med fulla inköp. Flop kommer Q♥10♣7♠. Jag betar halvpott för värde (här betar jag halvpott med alla mina händer som jag väljer att beta för att inte bli obalanserad) CAV tar syn och turn är A♠. Jag betar återigen halvpott, dels för att balansera min range och för att jag har ett starkt drag (jag bluffar givetvis med en hög frekvens i detta läge och då måste jag också balansera upp det med att beta tunnt ibland). CAV tar syn och river blankar, typ 3♥. Jag checkar eftersom det inte finns något värde i att beta för värde. Betar jag här gör jag om min hand till en bluff vilket jag tycker är tämligen efterblivet i detta läge. CAV tänker i 2 sekunder och skjuter in resterande marker, ungefär 2/3 pott.

Vid en första anblick kan det te sig som en enkel fold med tredjeparet. Men som jag sa innan så känner jag min motståndare väl och jag ska därför försöka visa vilken otroligt liten range av hans händer som faktiskt slår mig i detta läget.

♠ Jag vet att han på knappen mot mig i big blind spelar extremt aggro/maniac (speciellt efter att ha torskat 3 inköp). Han 4betar för värde pre med par från 77 och upp till AA och AT, AJ, AQ, AK.

♠ Händer (hans range) han synar med är suited connectors 45, 67, 78, osv, J8 suited, J9 suited, JT suited, QT suited, QJ, ,KT suited, KJ, KQ, A9suited ner till A2 suited och pockets lägre än 77.

♠  När jag betar halvpott och han synar kan jag räkna bort KJ och J9 suited eftersom han då hade rest om flopp 99% av gångerna.

♠  Det intressanta sker egentligen när han synar A turn. Det gör han dock fortfarande med alla sina Qx, Ax och några av sina 10x (om han nu floatat dessa).

♠  Men när han sedan går all in på river vet jag i princip att han inte har Qx, för det skulle han checkat ner. Här har CAV en av alla sina läckor som jag ser det. Han är alldeles för obalanserad i sitt spel. Ska han bluffa river måste han emellanåt beta Qx för värde på river för att inte bli alltför lättläst.

♠  Så när han går all in på river är det egentligen bara A7 suited och möjligvis AT (som jag räknade in i 4-bets rangen) som han skjuter för värde här. Kom ihåg att alla andra händer räknade vi bort innan, som exempelvis dom han 4-betar pre 77,TT, AQ, QQ osv. Han är faktiskt så extremt obalanserad att han tom checkar ner dom svagaste suited-essen som han har i sin syn-range.

♠  Hade turn inte varit ett ess utan istället ett blankt kort hade mitt beslut faktiskt varit mycket svårare. Då hade han nämligen skjutit alla sina Qx för värde på river. Han hade helt enkelt haft fler händer som han betar för värde och som slår mig.

♠  Men, det som händer är att jag helt enkelt tar syn efter en inte alltför lång betänketid. Han visar upp K5 off. Och jag plockar hem ett fint inköp med mitt tredjepar.

♠  Dagens lektion är alltså att vad som kan tyckas vara ett skrämselkort (som esset i detta fall på turn) faktiskt kan medföra att dina beslut blir enklare om du möter en obalanserad motståndare.

♠  Till sist. Att jag sedan inte hade beräknat in K5 off i hans syn-range är en annan sak. Antagligen varCarl-Anton i Vitabergen mer tiltad än jag trodde. gg

 

Spela mot Carl-Anton i vitabergen på: ComeOn Poker

 

Fler artiklar om rakeback kommer framöver. Har du några artiklar om rakeback eller poker får du väldigt gärna kontakta oss på Rakeback Erbjudande så ska vi lägga upp det.

Go to Top