Om Oss

Om Oss – Rakeback Erbjudande.se – Mitt liv som pokerspelare

Undertecknad som driver Rakeback Erbjudande.se är en kille som rör sig i allt snabbare takt mot 30-årsstrecket, är 28 år gammal för att vara mer eller mindre exakt. Här skriver vi mer om oss.

Min umgängeskrets har huvudsakligen bestått av diverse spelglada människor, där spel på hästar, idrott och okristliga vadslagningar har varit en regel snarare än ett undantag, så att jag skulle falla för poker likt en fura var ingen direkt högoddsare.

Pokerformen – Texas Holdém.

Någon gång under året 2003 var första gången jag provade på pokerformen Texas holdém. Vi styrde upp en liten turnering där vi stoppade in varsin slant i potten och började spela. Jag hade i princip noll koll på hur spelet fungerade och då majoriteten av spelarna vid bordet hade spelat Texas holdém ett bra tag var jag förstås superfisken, vilket oundvikligen medförde att mina marker sinade i samma takt som Jörgen Brink och Sveriges ledning i VM-stafetten samma år. Jag är dock inte helt bakom flötet så jag kopplade rätt snabbt att jag var precis oduglig i jämförelse med dem andra. Skam den som ger sig tänkte jag och bestämde mig för att dyka upp bättre förberedd nästa gång. Jag gick hem för att söka lite tips på nätet om Texas holdém och av en slump snubblade jag över boken ”Texas Holdém” av Ken Warren vilket kom att visa sig vara en av mina bästa investeringar någonsin (typ den enda). Jag läste boken med samma frenesi som Marcus Birro läser kattekesen, jag fattade poängen med spelet väldigt snabbt och bestämde mig för att prova lyckan på nätet.

rakeback om ossRedan från dag ett började jag håva in pengar, mycket handlade givetvis om att jag sprang oerhört bra från och med ruta ett, men min fallenhet för spelet visade sig tydligt redan från start. På den tiden var det inte vanligt med en över-aggressiv spelstil och jag kunde beta hem pott efter pott utan att behöva gå till femte gatan bara för att bli påkommen med byxorna nere. När jag väl kom till river och showdown var det ofta för att någon hade tröttnat på mitt hänsynslösa vevande och synade tillslut med i princip ingenting (den klassiska bluffsynen).

Pokern fortsatte att gå bra och kulorna rullade in i allt snabbare takt, min hemmaborg var nl $400 och upp till nl $800 och tillslut, efter drygt ett års spelande bestämde jag mig för att försöka leva på mitt pokerspel. Jag satte ner foten år 2004 och sa upp mig som vaktmästare, vilket förde med sig att jag gick miste om en ansenlig månadslön på runt 10 tusen kronor, men vad gjorde det när jag trivdes som fisken i vattnet med min tillvaro och fick förmånen att bestämma över mig själv. Åren gick och resultaten fluktuerade i samma takt som den matematiska variansen kräver, men när årsresultatet skulle summeras var det idel gröna siffror i protokollet.

Texas Holdém och Pot limit omaha.

Men, så för 2-3 år sedan hände något. Spelarna hade blivit allt bättre och Texas holdém kändes plötsligt lika utfiskat som Österjön med omnejd, vilket så småningom medförde att bristen på motivation damp ner som ett brev med posten. Det var dags att söka nya jaktmarker och siktet var inställt mot den mer outvecklade pokerformen Pot limit omaha (Plo). Där motståndet var betydligt enklare och därför mer tilltalande. Samtidigt så fick jag möjligheten att stimulera nya delar av hjärnan då Texas Holdém för egen del blivit alltmer av ett slentriant autopilot-grindande.

Ett nytt kapitel i min pokerkarriär skulle härmed skrivas och nu var det jag som var fisken igen. Eftersom jag inte uppskattar att simma runt allmänt desorienterad var jag således tvungen att plugga och jobba med mitt spel på nytt för att hänga med i omaha svängarna. Motivationen infann sig återigen och jag insåg att framtiden i poker stavas: Pot limit omaha. Den ofantliga mängden av olika handkombinationer gör det i princip omöjligt att spela efter något givet system som är möjligt i exempelvis Texas holdém. En annan viktig aspekt är att den matematiska variansen i Plo är så extremt hög och resulterar i att en sämre spelare har större möjlighet att vinna en sittning (inte i längden dock), resultatet blir att odugligen tror att han är bäst i världen och därmed hittar tillbaks till bordet gång på gång.

Rakeback Erbjudande.se.

Idag spelar jag främst Plo men även Texas Holdém när fisken trängs likt sardiner på burk kring borden. Förövrigt har jag hoppat på en form av akademiskt utbildning i ett försök att höja mitt anseende och för att få andra perspektiv på tillvaron. Poker spelar jag dock fortfarande i ungefär samma utsträckning som innan och i dagsläget huserar jag på flertalet olika pokersidor, men främst på en sida som jag trivs ypperligt med. Jag har sökt med ljus och lykta efter en sida som kan erbjuda lättare motstånd och då en viss pokerfixstjärna tipsade om en sida där cirka 70 procent av spelarna var amerikaner och att sidan dessutom var registrerad inom EU och således skattebefriad, var det bara att göra slag i saken. Sidan kan jämföras med känslan av att sätta sig i en tidsmaskin och åka tillbaka till år 2004 när internetpokerns guldåder pulserade likt blodådern hos en heroinist.

Sidan som jag vill flagga för heter förövrigt ComeOn Poker för den som är intresserad. I fortsättningen kan du följa mitt äventyr i med och motgångar, genom min pokerblogg här på Rakeback Erbjudande.se. Slutligen vill jag uppmana dig att signa en, eller flera fina rakeback erbjudanden hos mig. Och/eller höra av dig till mig genom min SUPPORT så ska jag vaska fram en rakeback % värdig namnet. Hoppas du tyckte om att läsa om oss. Lycka till!

Go to Top