Rakeback

Hör följer en förklaring för dig som fortfarande undrar vad rakeback och rake är för något. Den rådande konkurrensen som finns mellan pokerbolagen idag för oss osökt in på begreppet rakeback, rake och rakeback erbjudande. Som alla vet finns det idag en hel uppsjö av olika pokerbolag ute på marknaden, där pokerrummen gör allt för att locka spelare till just deras sida. Där ett sätt att konkurrera är att erbjuda spelarna rakeback, som rätt och slätt innebär att pokerbolaget betalar tillbaka en viss procent av sin vinst till spelarna. Det är storleken på denna procentsats spelarna får tillbaka som kallas för rakeback. Om du exempelvis spelar under en rakeback på låt oss säga 40%, så innebär det att du får tillbaka 40% i rena pengar av det du har genererat till pokersidan. För att göra det lite enklare för oss tänkte jag peka på några exempel för hur en rakeback-deal kan se ut.

Rakeback – Cashgame

Vi antar att du sitter vid ett $1-2 cashgamebord med 5 andra spelare. Du höjer i första position till $8 och knappen synar, så också herrn i big blind. Det ligger alltså nu $24 i potten och du betar ut $20 på floppen, knappen synar och även herrn i big blind, vilket innebär att potten nu är uppe i $84. Ni checkar både turn och river.

I den här potten skulle pokersidans förtjänst vara $4,2 (5% av $84) men eftersom pokerbolagen aldrig tar mer än max $3 ur potten landar rake-avgiften på $3. Alltså, ni var 3 stycken spelare involverade i potten vilket innebär att ni betalade $1var till pokersidans förtjänst på $3. Om du nu hade spelat under en rakeback deal på 50% så hade du fått tillbaka $0.5 (50% av $1) av potten som annars skulle ha gått till pokersidan. Spelar du 2000 sådana händer i månaden får du alltså tillbaka hela $1000 ($0.5×2000) vilket måste anses som en smart affär.

Rakeback – Turnering

Om du istället spelar en turnering online dras istället rake-avgiften när du köper in dig i turneringen. Om det står att turneringen exempelvis kostar $100+$10 så betalar du $100 för turneringen plus hela $10 i rake-avgift till pokersidan. Spelar du under en rakeback deal på 50% kommer du alltså få tillbaks $5 (50% av $10) av pokersidan. Spelar du en handfull sådana turneringar i månaden blir det ett fint tillskott i den egna börsen, så istället för att pengarna ska hamna hos pokerbolagen och dess ägare, tycker jag, om du inte redan gjort det, att du ska ta ditt förnuft till fånga och signa upp dig hos mig under en eller flera bra rakeback erbjudande.

Min förhoppning vid det här laget är att jag har rätat ut dina frågetecken beträffande rake, rakeback och rakeback deals. Om det fortfarande är något som inte är kristallklart kan du höra av dig till mig på Rakeback Erbjudande.se´s SUPPORT så ska vi nog bena ut problemen.

Go to Top